Vi lancerede fornyligt en gratis lejeboligportal. Her deler jeg nogle af tankerne bag beslutningen.

Tiltaget udsprang af vores frustrationen over, at vi i Kjøller Ejendomme A/S-regi sendte trafik til boligportaler, der afkrævede penge til sig selv for at potentielle lejere kunne kontakte os, der i første omgang fik os til at bygge TilLeje.dk. Vi vil gerne have så mange henvendelser som muligt, så at sætte Paywalls op imellem sig selv og lejerne virkede helt kontraproduktivt.

Jeg kender ikke nogen købmænd, der tager entre for at få folk ind i sin butik. Men sådan er det defacto blevet på lejemarkedet. Det er helt skørt efter min mening!
 
Derfor er TilLeje.dk helt gratis. Lejere behøves ikke at oprette brugerprofiler, købe abonnement eller andet. I stedet, så ser de en annonce, de synes er interesant, trykker “Kontakt” og bum, kommer i direkte kontakt med udlejer. Ingen brugeroprettelse og slet ikke nogen brugerbetaling! Et enkelt og nemt flow.
 
Som nævnt, så byggede vi oprindeligt platformen til at afdække vores egne behov i Kjøller Ejendomme A/S, men fordi mange andre udlejere i vores netværk efterfølgende spurgte, om de også kunne bruge TilLeje.dk, valgte vi at åbne platformen for alle.
 
Efter lanceringen spurgte mange, helt legitimt ind til, hvordan TilLeje.dk skal tjene penge mm. – og svaret er, at det faktisk ikke er planen at tjene penge! Sandheden er, at når først siden er udviklet, koster det ikke alverden i serverkraft at have den kørende. Den omkostning afholder vi gerne af egen lomme, og derfor kommer vi heller ikke til at kræve brugerbetaling.
 
Men en anden sandhed er også, at TilLeje.dk befinder sig i en klassisk hønen og ægget situation. Er der i dag nok annoncer og kendskabsgrad til, at lejere kan søge blandt tusindevis af boliger? Nej. Ikke endnu. Det er det store kritikpunkt.
 
Sagen er dog, at TilLeje.dk i sig selv – og selv til at starte med – er et fantastisk værktøj, som udlejere kan bruge i sin egen direkte markedsføring. Det værende om man har brug for linke til en pæn, simpel og konverterende annonce (uden paywall) fra sin hjemmeside, sociale medie-profiler, nyhedsbrev eller andet.
 
Så hvis du som udlejer har dét behov i dag, og er du som mig en smule smårebelsk, så hop ind og opret dine ledige lejemål på TilLeje.dk.
 
Hvis vi er nok udlejere, der begynder at anvende platformen, så kan vi også få knækket hønen og ægget paradokset og ruske godt op i den eksisterende præmis med, at det skal koste penge for lejere og udlejere at komme i kontakt med hinanden! 😀
 
PS! Du kan læse mere om TilLeje.dk i Finans artikel her.