Forleden kunne vi sætte vores underskrift på vores seneste investering; Steelway. En engelsk stålfabrikationsvirksomhed, der blev grundlagt i 1928. Virksomheden er placeret i Wolverhampton ved på Birmingham, beskæftiger 150 medarbejdere og har omtrent 16.000 kvm. produktionsfaciliteter. Her produceres alt fra løsninger til spildevandsværk, atomkraftindustrien, hegn, sikkerhedsdøre – og endda også sikkerhedsløsninger til fængsler. Kort sagt, så leverer de stålkonstruktioner, som industrien efterspørger.

Virksomheden har overlevet den store depression, en verdenskrig, flere finanskriser og en transformation fra den industrielle til den teknologisk alder. Det er ret vildt at tænke på. I øjeblikket gennemlever den så også sin første verdensomspændende pandemi (og et Brexit). I alle tidligere tilfælde er den kommet styrket ud på den anden side, og det vil den også komme til denne gang.

Med en ejerandel på 51% er vi indforståede med det enorme ansvar, der ligger for ikke bare at føre stafetten videre for en næsten 100 år gammel virksomhed med stolte traditioner, men også at videreføre den kultur og de mange arbejdspladser, der følger med.

De eksisterende ejere i Steelway går i dag på pension, men den daglige drift overlades til et kompetent management team, der allerede har arbejdet mange år i virksomheden. De modtager samtidig medejerskab i deres arbejdsplads. Det er vores ambition at blive ved med at vokse virksomheden.

Sidste år erhvervede vi en lignende virksomhed, JHT Fabrications, der ligger nær Newcastle. Ideen er, at kombinere de to selskaber i en gruppekonstruktion kaldet Northern Industries. Grundlæggende mener vi, at der er god forretningsmæssig mening i at opkøbe industrivirksomheder – specifikt inden for stålfabrikeringsindustrien – og bundle dem sammen i en større gruppestruktur og således udnytte de fordele, der ligger i fx at kunne servicere et større geografisk område samt trække på hvert enkelt selskabs kompetencer, så de hver især kan acceptere et endnu bredere udvalg af opgaver. Samlet består gruppen nu af 200 medarbejdere med en årlig omsætning i niveauet 150 mio kr.

Slutteligt vil jeg gerne knytte en kommentar til transaktionsforløbet, der startede tilbage i marts måned. COVID-19 lukkede ikke bare England, men også store dele af verden. Det var naturligvis den store elefant i rummet, der skulle tackles. Min samarbejdspartner – og gode ven – Yusufa Sey har været primus motor på processen. Han har kæmpet bravt for at få transaktionen til at lykkes. Med determination af en anden verden har Yusufa lykkedes med at få enderne til at mødes og transaktionen til at blive en realitet. Det har jeg kæmpe respekt for. “Godt gået” er ord, der slet ikke udtrykker, hvor imponeret jeg er! Min største respekt herfra!

Du kan læse mere om investeringen i Finans, Nordjyske og TV2.

Læs også fra AMA’en: Hvorfor har du købt Engelske stålfabrikker?