Jeg flytter til Dubai – permanent!

Flytte til Dubai? For folk der kender mig kommer det næppe som en overraskelse. Det har ligget i kortene længe men jeg har manglet at lave en ordenlig udmelding: Per 1. oktober flytter jeg ud af Danmark og bliver officelt udenlandsdansker.

Dubai

For omkring et år siden valgte jeg at tage et halvt års udstationering for at få nogle luftforandring. Jeg kom tilbage til Danmark i April måned og har nu besluttet mig for at jeg vil tilbage til Dubai igen. Men modsat sidste gang, er der denne gang ikke tale om en tidsbegrænset udstationering på 6 måneder men i stedet en permanent udflytning hvor jeg framelder mig folkeregistret og bliver en rigtig udenlandskdansker.

Så hvorfor flytte til Dubai? For det første har jeg mødt en en fantastisk pige og derudover, så synes jeg bare at Dubai er enestående:

 • Alle er på udebane
 • Det er en smeltedige af verdens kulturer
 • Al ting er straight forward – reglerne er simple
 • Det er et attraktivt land at være ambitiøs i
 • Dubai bevæger sig fremad med 600 km/t!
 • Det ligger tæt på både Europa, Asien og Afrika
 • … og så er det 25 grader i januar måned (!!!)

Hvis jeg har lært noget igennem mit indtilvidere 30 årige liv, så er er det at man skal gøre det der gør én glad – også selvom det er vildt upraktisk og måske ikke umiddelbart passer ind i livets øvrige planer. Og selvom det betyder at jeg skal sælge mit hus og sige farvel til mine biler – og selvom jeg skal skrives ud som direktør i mine firmaer og frarøves halvdelen af min formue i en pervers fraflytterbeskatning af SKAT – så skal man ikke holde sig tilbage for det der gør en glad.

Det er trods alt materielle ting og praktiske problemer. Min største frygt er at man i livets efterår fortryder ikke at have udlevet de ting man inderst inde gerne ville have gjort og oplevet, fordi man var holdt tilbage af pratiske problemer.

Så nu begynder 2 hæsblæsende månder.  Alt det praktiske omkring flytningen, at få pakket og fragtet indbo til Dubai, få sat huset  til salg, at få det nye sted op at køre, at finde en model for mine virksomheders fremtidige drift herhjemme og ordne alt det bureaukratiske omkring udflytning og værdiopgørelser – og nårh ja, så skal vi jo også lancere PointWorld til september. Hvis der er nogen der har ekstra timer i døgnet, så siger I bare til, ok? 😉

Spørgsmål:

 • Hvor ville du flytte hen hvis du skulle forlade Danmark?
 • Hvad gør dig glad?

26 thoughts on “Jeg flytter til Dubai – permanent!

 1. Jeg ville nok kun flytte lige syd for grænsen, da jeg er lidt af en bil-fanatiker, som vil komme til at savne familien herhjemme.

  Det gør mig glad, at være min egen chef og være min egen lykkes smed.

  – Så skal du vel sælge Aventadoren og for salgprisen anskaffe dig en LaFerrari eller lignende? 😉

   1. I8’eren skulle også være mega fed 😀 Men lyden er ret underlig, og jeg mener brændstofmotoren er den samme som i den almindelige Mini Cooper – det er nemlig også en trecylindret 1.5 liters, men den gør det super godt 🙂
    Glæder mig til at høre hvad du mener om den.

 2. Totalt sej beslutning. Tillykke med den og med at du har modet til at gøre det. Tror du har ret – man skal gøre dét, der gør én glad.

  Den der fraflytningsbeskatning er fuldstændig absurd. Troede vitterligt ikke på det, da min forretningspartner fortalte mig om den.
  Held og lykke derude.

  Jeg gad godt bo i Østafrika eller det sydlige Afrika nogle år. Der er fantastisk, men ved ikke, hvordan jeg har det med at bo der med mine børn.
  Til folk der overvejer at gøre som dig, kan jeg anbefale at tage et kig på The Holstee Manifesto:
  https://www.holstee.com/pages/manifesto

 3. Jeg ville flytte til LA eller Sydney – to helt vildt dejlige byer på hver sin måde, samt at det er et dejligt klima året rundt begge steder.
  Og det der gør mig glad er, at skabe nye ting og hjælpe andre.

  God flyttetur til Dubai – med eller uden kamel 😉

  /Mads

 4. En stor beslutning Magnus – ønsker dig alt held og lykke.

  Som svar på dit spørgsmål:
  Så ville jeg elske at bo i Sedona, Arizona – det er Red Rock heaven. Naturen i det område (Arizona, Utah og Nevada) er bare fantastisk.
  Hvad gør mig glad? Mange ting – men nok mest af alt følelsen af personlig frihed.

 5. Hejsa Magnus

  Alt held og lykke i Dubai – det lyder spændende, noget af et spring 🙂

  Findes der et interview/blogindlæg ala. noget i den stil, hvor man kan høre om din karrieremæssig historie? Jeg tænker fra første tjente krone som helt ung og vejen frem til hvor du er idag!

  Vh. Jakob!

 6. En super fed beslutning Magnus -Jeg har fuldt din blog og dig selv som person, samt dine virksomheder meget tæt. -Og er ikke et sekund i tvivl om, at 10 minutter i dit selskab, kunne være utrolig lærerigt.

  Jeg håber at der bliver fundet en stabil, dygtig og skarp person til at lede forretningerne herhjemme og at launchen af Point World kommer til at gå over alles forventninger.

  Jeg har stor respekt for at du “bare” hiver “telt pløkkerne op” og rejser udenlands – Men som du selv siger, så er man sin egen lykkes smed!

  1. USA – New York eller vildere. Et sted med fart på -Og hvor alt omkring en aldrig “sover”!

  2. At kunne gøre hvad jeg – Gerne uden økonomisk hindring. At kunne gøre mine nærmeste – Kæreste, børn – en hverdag uden for mange bekymringer og en hverdag, hvor der næsten altid er fest!

  #Iværksætteri

 7. Jeg tilslutter mig koret af folk der synes det er en super fed beslutning. Sådan! Du er en kæmpe inspiration Magnus!

  Jeg glæder mig til at følge med på din blog med opdateringer fra din business fremover – og gerne dine oplevelser omk. flytningen.

  Og ja – havelågeskatten er fuldstændig absurd. Over grænsen for det groteske.

  Held og lykke i Dubai!

 8. Ikke meget andet at sige end: Sådan! 🙂

  Jeg ville selv gerne til Sydkorea. Har aldrig selv været der, synes dog det virker så fascinerende!
  Jeg er glad for at arbejde. Har dog svært ved at vælge en stol/hat i virksomheden. Vil gerne være med overalt – Maskinmester med slips og jakke!

  Held og lykke i Dubai!

 9. Jeg har lige en kommentar ifm. fraflytterbeskatning.
  Personligt flyttede jeg ud af danmark i ca. 2008 og tilbage igen i 2010… I den udflyttede periode har min fraflytterbeskatningssaldo hele tiden været opdateret via Skat. I forbindelse med tilbageflytningen er alt rapporteret korrekt og Skat har oplyst de har fjernet punktet sidste år.

  Ja og nu ved min selvangivelse for 2013 står der i min tast-selv, at jeg er flyttet tilbage i 2010 og der stadig skal udfyldes en masse.

  Jeg har udført ovenstående med hjælp fra både min bogholder samt revisor… vil med denne kommentar blot opfordre ALLE der flytter ud og eventuelt hjem igen til at søge kompetent rådgivning, da Skat er nybegyndere på dette område.

 10. Endnu engang har dansk velfærdslovgivning og misundelsesskatter slået til.Vi siger vi er et interessant iværksætterland og kan tiltrække kompetent arbejdskraft mv.Nu sender vi dig til Dubai – og stor respekt for din beslutning – men det er da totalt hul i hovedet, at vi ikke kan holde de dygtige iværksættere og deres virksomheder i DK til gavn for alle – og når så man tager en beslutning om at flytte, så er den klogeste løsning vi kan finde at brandbeskatte i håb om at I bliver.Danmark bliver en dygtig og energisk iværksætter fattigere som så mange gange før – og aktuelt kan vi jo se sagen med Kasi-Jesper. Det er skidt.God tur Magnus og giv den gas.Jeg vil bo og blive i DK og fortsætte med at sparke janteloven, misundelsesskatten og meget mere i r……Det skal nok blive sjovt 🙂

 11. Jeg ville blive boende i Vejgaard. Sætte en ære i at skabe et fundament hvor mine børn kan trives, vokse op og blive til hele mennesker. Mennesker som tør blive til det de selv har lyst til og være noget for andre. Glædes over de ikke falder for fristelsen til hurtige genveje, eller ikke turde præstere.
  Det gør mig glad at gå på arbejde hver dag og have været med til at skabe en arbejdsplads som er outstanding i vores branche. En arbejdsplads som skaber produkter der har værdi, også selvom det er noget så gammeldags som en produktion.
  Det gør mig glad at tænke på jeg har været med til at betale skat, som gør at min familie har fået livsvigtig behandling på vores sygehuse, de gange det har været nødvendigt.

  Nå ja, når det skal være vildt.. jeg glæder mig til at flytte i min kolonihave når jeg bliver gammel. Hvor naboens børn går på mol i mine frugttræer, og hvor mine børnebørn kan blive møgbeskidte og have et sted hvor de har fri.

  Nogle ting har større værdi end en lavt beskattet sportsvogn

 12. Spændende tid der venter forude. God beslutning, jeg er sikker på det kommer til at fungere for jer i Dubai. Du får jo afsindigt travlt i de kommende måneder, bliver helt svedt ved tanken! Husk nu at sørge for at få en hybel med et lækkert gæsteværelse 😉 Giv et kram til Sophie, bh /T

 13. Stærkt Magnus! Gad sku godt jeg kunne gøre det samme, det må være en oplevelse uden lige…. Du ønskes alt held og lykke i fremtiden champ! 😉

 14. Det lyder som en god beslutning. Jeg er selv ved at overveje at starte noget salg op i Dubai. Kan du ikke sende mig en mail med oplysninger på din revisor. Min egen ved ikke så meget om Dubai. Held og lykke med det hele

 15. Det er en god beslutning. Jeg flygtede fra Danmark for 15 år siden og rejste rundt på må og få i verden. Dog ikke som backpacker. Ethvert sted har sin charme på overfladen og sin råddenskab nedenunder. kunsten er at find det sted med mindst råddenskab og det er individuelt for hver person. Jeg fandt mit sted i en lille landsby i det nord-vestlige Thailand. Herfra kan jeg nemt tage på udflugter ind i Kina, Nepal og andre interessante lande og samtidig have en base at komme tilbage til.

  Når først du har smagt rejseblodet, vil du aldrig kunne sidde helt stille i længere tid. Længslen ved at komme ud og se nye horizonter vil konstant trække i dig…

  Det er en stor og modig beslutning, og jeg ønsker dig alt godt i dit nye hjem.

 16. Hej Magnus Tillykke med din beslutning. Det er fantastisk som dansker har valgt at nogle og oplev andre kulture:(Min største drøm er at bo i Dubai men aner ikke hvordan er på førtidspension har to tegnger pigerbekymer om skoler priser hus leje .vil du giv mig noget oplysningom det. Tusind takBedst hilsen Saida

 17. Hej Magnus,Gammel indlæg, men kunne du få din revisor til at kontakte mig også ? Meget gerne ASAP.

  PFT
  Vh
  Jesper Kjær

 18. Hej Magnus
  Jeg skal selv til at flytte til Dubai.
  Jeg er ved at kigge på lejligheder. Kan du anbefale nogle ejendomsmæglere til at finde en fornuftig lejlighed?
  Hilsen
  Signe

 19. Hej Magnus!
  Hvis jeg er forfatter, og udgiver mine bøger via et dansk registreret forlag, er mit honorar så skattefrit, hvis jeg bosætter mig i Dubai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box