Aktier, obligationer og forex er småkedeligt. Jeg har derfor besluttet mig at putte nogle af mine penge i noget jeg synes er mere spændende og samtidig har et stort potentiale: Vin!


Som mange ved har jeg en forkærlighed for champagne og har også efterhånden opbygget en betydelig privat samling. Men dette her er noget helt andet. Jeg har taget en mere professionel investor approach og etableret mit eget vinselskab hvorigennem jeg indtilvidere har købt en 3-4.000 flasker. Primært champagne, men også en del rød italiensk og fransk.

Formålet er ikke at købe 2 flasker hér, sælge 3 flasker dér, men at købe store partier hjem af populære vine med gode ratings, attraktive rabatter og ellers holde på dem i 3-10 år for at sælge dem igen til hvad der sandsynligvis bliver det asiatiske marked.

Rent praktisk har jeg allieret mig med RareWine.dk (Rasmus Nielsen) som hjælper med købs anbefalinger, hjemtagning og sikker opbevaring. Kombineret med værktøjer som Wine-searcher og Liv-Ex er det forholdsvis nemt at danne sig et overblik over aktuelle markedspriser, ratings, efterspørgsel og historiske pris udviklinger på de enkelte vine – for derefter at drage sine konklusioner om det er et fornuftigt køb. Jeg er ikke udpræget vinekspert men med ovenstående approach føler jeg ikke, at jeg går helt galt i byen.

Og skal man følge det gamle råd om at købe når marked et nede, så tror jeg det rigtige tidspunkt er nu. Marked lader til at være i samme niveau som efter finanskrisen, efter det oplevede et boom i 2010 og 2011:

Vine historisk

Ulempen ved at investere i vin er selvfølgelig at det ikke er nær så omsættelig som fx. aktier, hvis man akut får brug for kontanter. Samtidig kan man heller ikke geare sin investering på samme måde som hvis man investerede i ejendomme. Min oplevelse er dog, at det er muligt at lave nogle rigtig gode deals med priser til langt under markedsprisen på nogle rigtige gode vine, hvis man køber stort. Der vil altid være et marked for handel med dyre dråber – og som en kamerat sagde til mig: “Går det helt galt kan du drikke vinen – det kan du ikke med aktier”.

Jeg vil ikke mene at man skal putte hele sin formue i investering i vin, men at det skal ses som et godt supplement til hvordan man ellers investerer sine penge.

Klik her for at se hvad jeg forløbigt har investeret i.

Hvad ville du investere i? Vine? Ejendomme? Aktier? Start-ups? Eller noget helt andet?