Liberal Alliance: 10 skræmmende facts!

For et par uger siden skrev jeg om Enhedslistens partiprogram. Over 200.000 mennesker læste blogindlægget og jeg blev beskyldt for at være snæversynet, en kapitalist og dét der var værre… Så jeg tænkte at man skulle prøve at tage et kritisk standpunkt overfor modvægten, Liberal Alliance, som jeg normalt lægger min stemme hos…

Liberal Alliance

Følgende citater er taget direkte fra Liberal Alliances partiprogram og principprogram… (med undtagelse af overskrifterne; det er min opsummering af budskabet).

OBS: Ironi kan forekomme…

1. Ragnarok skal herske

“Liberal Alliance vil have færre regler og restriktioner. Det er ikke alt, der kan reguleres, som bør reguleres. Når vi sætter frihedsidealet højere end lighedstanken bliver mange ordninger, tilskud, regler og love overflødige.”

2. Selv modbydelige mennesker skal betale mindre i SKAT

“Liberal Alliance ønsker ikke, at Danmark skal være verdensmester i skattetryk, og derfor vil vi sænke skatten til maks. 40 procent ved helt at afskaffe topskatten og forhøje beskæftigelses fradraget og fjerne loftet over det.”

3. Er du uheldig, er det bare ærgeligt

“Personligt ansvar er en naturlig følge af den personlige frihed. Man er ansvarlig for sine succeser såvel som sine fiaskoer. Ligesom man får mulighed for at høste frugterne af sin egen indsats og succes, må man acceptere at nedsætte sin levestandard, hvis man enten sløser med sine muligheder eller blot er uheldig.”

4. Folk er for dumme til at forstå reglerne som de er i dag

“Skattesystemet skal være mere enkelt. Det kan ikke være rigtigt, at man efterhånden skal være revisoruddannet for at kunne forstå sin egen selvangivelse. Et retfærdigt skattesystem er et enkelt skattesystem.”

5. Shell og McDonalds skal betale mindre i SKAT

“Vi ønsker at skabe bedre rammevilkår for erhvervslivet, så både danske og udenlandske virksomheder finder det attraktivt at investere i Danmark. Derfor skal selskabsskatten sættes ned til 12,5 procent – et niveau svarende til de laveste blandt de vestlige EU-lande. Selskabsskatten virker som en skat på beskæftigelse og løn i Danmark, så en sænkning af selskabsskatten vil tiltrække kapital og skabe flere arbejdspladser og dermed velstand.”

6. Du er ikke velkommen i Danmark… medmindre du har noget vi vil have!

“Liberal Alliance vil have et åbent samfund. Vi vil engagere os i omverdenen. De, der kan bidrage positivt til vores samfund, skal have lov til at arbejde i vores land og føle sig velkomne. For at det kan fungere, skal vi konsekvent slå ned på antidemokratiske trusler og være tilbageholdende med at give ophold til folk uden efterspurgte kvalifikationer.”

7. De gamle skal knokle til de ikke længere kan mere

“Liberal Alliance vil afskaffe efterlønnen helt, så vi kan få flere hænder i arbejde. Vi har ganske enkelt ikke råd til at betale raske og rørige danskere for at trække sig fra arbejdsmarkedet – vi har nemlig brug for dem. Ifølge de økonomiske vismænd er det højst 10-15 procent af de 120.000 danskere, der i dag er på efterløn, som har et dårligt helbred. ”

8. Du skal måles og vejes

“Liberal Alliance ønsker et samfund, hvor du bliver anerkendt, for den du er. Du er først og fremmest dig selv og skal  måles på din indsats, dine evner og personlighed.”

9. Højere løn til din chef

“Derudover er der forskel på chefer – også i det offentlige. Dygtige chefer skal derfor have mere i løn, ligesom de skal have mulighed for at give deres medarbejdere differentieret løn. Det er nemlig ledelsens opgave at vurdere kvalifikationer og aflønne derefter.”

10. Slut med regler og love

“Hver gang et tåbeligt forbud bliver indført, skaber det enorme mængder bureaukrati, der koster både tid og penge. De mange panik-love stjæler dyrebar tid fra myndighederne – tid, der kunne være gået til borgerne. Det er på tide, at vi trækker en streg i sandet. Liberal Alliance vil stoppe formynderiet og give ansvaret tilbage til danskerne.”

 

Og her er, hvor det bliver virkelig skræmmende…

I sommer stod Liberal Alliance til at få 1,9% af stemmerne til et kommende folketingsvalg – Det virker måske ikke som et voldsomt tal, men det er udgør stadig ti-tusindevis af Danskere der har tænkt sig at lægge sin stemme hos et parti der ÅBENTLYST er ude af trit med virkeligheden…  Jeg begriber det ikke!

Hvad synes du?

Er du enig i budskabet – eller synes du bare at debatten er interessant?

 1. Del blogindlægget på Facebook:
 2. Giv et like, hvis du kan lide min blog:

 

7 thoughts on “Liberal Alliance: 10 skræmmende facts!

 1. Først troede jeg dit indlæg var dybt ironisk – men nedenstående er skrevet i kontekst af, at du faktisk mener det du skriver.

  Den havde jeg ikke set komme fra dig – at sætte tabloid-agtige overskrifter på uddrag af et parti-program synes jeg ikke der er meget debatoplæg i.

  1. Vil du gerne have flere regler end vi har i dag, og hvilke områder er det du mener trænger til endnu mere regulering? Der vedtages tonsvis af regler – mange direkte afledt af EU-regulativer, som den almene dansker intet aner om – andre som følge af de historier, som medierne mere eller mindre tilfældigt samler op. Er det virkeligt den vej vi skal?
  I disse dage er medierne optaget af nye regler om kanel-indholdet i kanel-snegle – et dumt, men alligevel tankevækkende eksempel på kontakten (eller mgl. på samme) mellem lovgiverne og den almene befolkning…

  2. Pas – hvilke modbydelige mennesker er det vi taler om her? – har du nogle eksempler?

  3. Vi skal finde en balanceret model for vores samfund, som både tager hånd om de svageste, men som ikke samtidigt lægger unødige bånd på de initiativrige hvis kreativitet og jobskabelse i sidste instans er grundlaget for vores velfærdssamfund. Du nyder godt af din egen foretagsomhed – og hatten af for det – derfor må du lige forklare hvilke bånd du mener skal lægges på dig og dine virksomheder?

  4. Kunne du selv gennemskue hvordan du blev beskattet ifbm. din flytning til Dubai i en periode eller var der brug for en revisor? Jeg mindes et blog-indlæg med en længere og lettere indviklet forklaring af hvordan det hele hang sammen.

  5. Shell og McDonald’s skal betale mindre i skat – det skal dine selskaber også. Det kan aldrig nogensinde blive en fordel for Danmark at tilbyde selskaber dårlige vilkår for at drive deres forretning. Skal skatten sættes op – eller hvad havde du forestillet dig?
  Og i sammenhæng med pkt. 4 kunne en forsimpling af hele skattesystemet så til gengæld måske give Skat mulighed for reelt at opkræve den skat af de multinationale selskaber, som de skal betale: win/win

  6. I den ideelle verden kunne vi/Danmark hjælpe alle dem, som har brug for det – det kan vi ikke – vi kan ikke invitere alle verdens mindre priviligerede mennesker til Danmark og forsørge dem med udsigtsløs kontanthjælp eller lignende ydelser. Hvad havde du selv forestillet dig ift. denne problematik? – der er ikke megen perspektiv i den overskrift du kækt sætter på.

  7. “De gamle” er her personer i aldersgruppen 60-65 år, hvoraf en del en fysisk og/eller psykisk nedslidte og som derfor ikke kan stå til rådighed for arbejdsmarkedet – dem skal der naturligvis tages hånd om. En anden del af denne gruppe er raske, rørlige og potentielt erhvervsaktive mennesker (som formentligt vil betakke sig for at blive omtalt som nogen der “ikke kan længere”) – hvad er logikken bag at placere denne gruppe mennesker, som kan være til gavn for samfundet på offentlig forsørgelse – udelukkende baseret på deres alder?

  8. Sker dette ikke allerede i alle mulige sammenhænge (karakterer i uddannelsessystemet, løn/bonus/forfremmelse i erhvervslivet) og bunder din forargelse (sådan tolker jeg din overskrift) i, at nogen klart og præcist siger tingene som de er – i et partiprogram?

  9. Får dine medarbejdere det samme i løn? – jeg tillader mig at gætte på, at det ikke er tilfældet. Mener du ikke at løn og goder er en motiverende faktor for en medarbejder og er det ikke rimeligt at belønne de medarbejdere, som gør en forskel – om den så er privat eller offentlig? Man får det man betaler for.

  10. Se pkt. 1

  Generelt skulle vi måske ofre lidt flere politiske ressourcer på at finde ud af hvordan den samlede danske samfundskage (med eller uden kanel) kunne blive lidt større i stedet for at bruge 99% af energien på at diskutere hvordan vi deler den.

  – Tom

 2. Så er jeg mere rolig – jeg troede et øjeblik at du havde tabt sutten.

  Set i det lys er gassen da vist gået lidt af mit indlæg – men det er jo lettest at banke løs på tasturet, når man er dybt uenig med det man tror “modparten” mener 🙂

 3. For mig lyder det skam helt fint. Jeg er LA af hjertet. Men har du nogensinde set Enhedslistens valg forslag for eksempel? Det er jo helt hen i vejret.

  Jeg tror det er derfor flere og flere tilslutter sig LA, er fordi de faktisk er det parti der har noget fornuftigt at sige i mange år. Folk ligger på den dovne side i dag. Og tror at alt kommer til dem. Det skal stoppes. Dem der arbejder skal tjene, dem der ikke gør, skal ikke tjene. Så kan vi få folk ud af hullerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box