Fuck, jeg gad ikke være politiker…

Who gives a shit om der er blevet drukket en ekstra snaps til silden, eller om en folkevalgt har taget ægtefællen med som ledsager til et arrangement – på det offentliges regning. Der er gået nationalsport i at finde “dirt” på vores politikere, og det er til at kaste op over…

Bevares, der skal ikke gå Berlusconi i det – men har vi ikke mistet fokus på hvad der virkelig er vigtig?

132883274286

Forestil dig en verden hvor det var mindre fokus på de små ting og større interesse for de ting  der virkelig betød noget.

Ikke alene er Politiker jobbet verdens mest utaknemmelige erhverv – men arbejdstiderne er frygtelige, privatlivet er invaderet og lønnen er minimal i forhold til det ansvar der udøves.

Vores finansminister har ansvar for et statsbudget på ca. 600 MILLIARDER kroner… Det aflønner vi ham ca. 100.000 kr/mdr. for.  Ham og hans kollegaer burde have meget meget meget mere… 

Måske, hvis vi gav ekstra i lønposen (jeg tænker faktor 5-10 stykker ifht. i dag), kunne vi tiltrække nogle for alvor talentfulde drenge og piger fra det danske erhvervsliv, der kunne vende dette land rundt og få balanceret budgettet? Er jeg den eneste der synes det er forkert at vi “ansætter” politikere baseret på deres gode intentioner fremfor deres kvalifikationer? Specielt når vi “blindt” overlader dem nøglerne til nationaløkonomien?

Tænk hvad en topdirektør fra Mærks, Novo Nordisk e.lig. kunne gøre for dette land….

Der er et saying: “Det er dyrt at ansætte den rigtige, men dyrere at ansætte den forkerte”.

Der skal ikke udøves meget inkompetence i Folketinget og byrådssalene før at det koster samfundet millioner, hvis ikke milliarder af kroner.

Så hvordan undgår vi det? Vi skal have nogle dygtige mennesker ind i politik. Men gider de? Hell no – ikke alene er lønnen dårlig – men folk har så travlt med at finde fejl og fordybe sig i bagateller, at mange af de virkelig dygtige mennesker ikke orker påstyret og i stedet får job i den private sektor.  Jeg forstår ikke hvorfor der overhoved er nogen mennesker der ønsker at være i politik, på de præmisser.

Så hvad siger i Danmark….?

  • Vi hæver lønnen for politikere og får nogle virkelig dygtige ind? Måske giver vi endda en million bonus hvis statsbudgettet ender i plus?
  • Vi holder op med at have så pisse ondt i røven over lønninger og frås og indser at vi har brug for nogen med kvalifikationer – og at dét koster, men tjener sig ind tifold?
  • Vi stopper med at fokusere på sladrehistorier og dirt
  • … og så begynder vi at fokusere på at få løst nogle virkelige problemer?

 

Skriv et svar