Fuck, jeg gad ikke være politiker…

Who gives a shit om der er blevet drukket en ekstra snaps til silden, eller om en folkevalgt har taget ægtefællen med som ledsager til et arrangement – på det offentliges regning. Der er gået nationalsport i at finde “dirt” på vores politikere, og det er til at kaste op over…

Bevares, der skal ikke gå Berlusconi i det – men har vi ikke mistet fokus på hvad der virkelig er vigtig?

132883274286

Forestil dig en verden hvor det var mindre fokus på de små ting og større interesse for de ting  der virkelig betød noget.

Ikke alene er Politiker jobbet verdens mest utaknemmelige erhverv – men arbejdstiderne er frygtelige, privatlivet er invaderet og lønnen er minimal i forhold til det ansvar der udøves.

Vores finansminister har ansvar for et statsbudget på ca. 600 MILLIARDER kroner… Det aflønner vi ham ca. 100.000 kr/mdr. for.  Ham og hans kollegaer burde have meget meget meget mere… 

Måske, hvis vi gav ekstra i lønposen (jeg tænker faktor 5-10 stykker ifht. i dag), kunne vi tiltrække nogle for alvor talentfulde drenge og piger fra det danske erhvervsliv, der kunne vende dette land rundt og få balanceret budgettet? Er jeg den eneste der synes det er forkert at vi “ansætter” politikere baseret på deres gode intentioner fremfor deres kvalifikationer? Specielt når vi “blindt” overlader dem nøglerne til nationaløkonomien?

Tænk hvad en topdirektør fra Mærks, Novo Nordisk e.lig. kunne gøre for dette land….

Der er et saying: “Det er dyrt at ansætte den rigtige, men dyrere at ansætte den forkerte”.

Der skal ikke udøves meget inkompetence i Folketinget og byrådssalene før at det koster samfundet millioner, hvis ikke milliarder af kroner.

Så hvordan undgår vi det? Vi skal have nogle dygtige mennesker ind i politik. Men gider de? Hell no – ikke alene er lønnen dårlig – men folk har så travlt med at finde fejl og fordybe sig i bagateller, at mange af de virkelig dygtige mennesker ikke orker påstyret og i stedet får job i den private sektor.  Jeg forstår ikke hvorfor der overhoved er nogen mennesker der ønsker at være i politik, på de præmisser.

Så hvad siger i Danmark….?

 • Vi hæver lønnen for politikere og får nogle virkelig dygtige ind? Måske giver vi endda en million bonus hvis statsbudgettet ender i plus?
 • Vi holder op med at have så pisse ondt i røven over lønninger og frås og indser at vi har brug for nogen med kvalifikationer – og at dét koster, men tjener sig ind tifold?
 • Vi stopper med at fokusere på sladrehistorier og dirt
 • … og så begynder vi at fokusere på at få løst nogle virkelige problemer?

 

6 thoughts on “Fuck, jeg gad ikke være politiker…

 1. Det er desværre længe siden at politik handlede om politik. Nu er det en slags X-Faktor med fuld blæs på tabloid pressen…

 2. Jeg er komplet uenig. Politikere foretager politik. Det handler om strategi, mål og værdier. Det er derfor vi er uenige om, hvem der skal repræsentere os. Erhvervsmandens funktion minder mere om embedsmanden, og det er da muligt de burde få mere i løn. Men nej, de skal ikke have noget i den størrelsesordning du foreslår. Det vil kun gøre at opportunister som dig ender i politik, og det må for “gud”s skyld ikke ske. I er gode til at satse, så sats jeres egne penge.

 3. Spot on!! De politiske partier bruger efterhånden mere tid på, at finde dirt på hinanden og slagsmål om taburetten, end på at lede landet. De politiske nyheder i medierne er 95% sikkert negativt ladet, så vi mangler i den grad en øget fokusering på positive tiltag. Men de historier sælger ikke f.eks. Ekstrabladet, som hellere vil dække politikkernes “misbrug” af rejseomkostninger. Selvfølgelig skal der være regler for ikke at ende i Italienske tilstande. ;o) Men er det ikke logik, at vores lands repræsentanter har brug for, at kunne sove i optimale forhold på langdistance flyrejser, når de skal være 100% fit-for-fight, når du lander til et hårdt mødeprogram – De skal ikke ligne en hængt kat, som vi andre dødelige turister efter en nærdødsoplevelse med Aeroflot eller Ryanair. Det er vel heller ikke så underligt, at der til tider er brug for, at de stiller op til gala i selskab med deres ægtefæller. Skulle de selv betale det? Det er på tide, at vi begynder at behandle vores folkevalgte godt. Jeg stemmer for et mindre antal, men bedre betalte politikere. Så come on, nu skal vi have lille DK på rette vej!!!

 4. Nah, Magnus – her er du bare galt på den.

  Du siger indirekte her, at det er i orden at pisse folk op og ned ad ryggen, bare man er god til det. Politikere er landets lovgivende magt og skal derfor være uangribelige i henhold til selvsamme lovgivning. Du sætter vel heller ikke en erklæret pædofil til at babysitte din 10 år gamle datter, gør du ? (Meget grov sammenligning, det ved jeg – men grovheden er til for at pointere min mening)

  Man sætter ikke en mand som er dømt for underslæb til at passe landets finanser, det ville da være at fortælle manden han bare kan tage for sig af retterne.

 5. Jagten på politikerne, senest Lars Løkke, er klam.

  Den er et udtryk for at den fjerde magtelite er blevet for selvbevidst, og at den er ude af kontrol. Jeg brækker mig over at være Dansker, Europæer og over at der er så utroligt få mennesker der evner at skabe noget i Danmark og Europa, regionen der selv påberåber sig at have det bedste af det bedste på alle områder der burde fostre netop – hjerner og velstand…..i stedet drukner det hele i mudder som det man ser når RUC-socialister får magt som de har agt, og Pernille Skipper og “Enheds Johanne” står og strutter med æggestokkene og landets dumrianer følger trop og tror på at det de siger, er noget for dem….virkeligheden skal nok gå op for dem en dag, problemet er bare at da er det for sent….Johanne og Pernille burde enten stilles til rådighed for de Somaliske stakler som de elsker, eller sys sammen både for oven og for neden så der ikke kommer mere af nogen art fra den kant….

  Jeg synes at Lars Løkke og den bedre halvdel af den borgerlige blok (der også er dysfunktionel) skulle tage deres gode tøj og gå, og markere at nok er nok. Det KAN jeg godt forsikre dig om at jeg havde gjort for længe siden…..bilag eller ej!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box